Meteen naar de inhoud

5 Redenen om niet te stressen over uw eigen echtscheiding

Het staat al maanden op uw to-do lijst: de scheiding aanvragen. U bent klaar om verder te gaan, klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, klaar om er klaar mee te zijn. Het is zo’n eenvoudige to-do lijst item, maar eronder schuilt een groot aantal andere taken waar u zich zorgen over maakt – het bellen van de advocaat, een ontmoeting met de accountant, het betalen van een advocaat, verschijnen op de rechtbank, het inhuren van een voogdij expert, vrij nemen van het werk voor de rechtbank. Deze lijst kan hardnekkig aanvoelen. Als u uw eigen scheiding regelt, kan uit elkaar gaan aanvoelen als een fulltime baan. Zo hoeft u niet te leven. Hier is waarom het tijd is om te stoppen met stressen.

Uw echtscheiding is wat u er zelf van maakt

Wanneer u een echtscheiding aanvraagt, heeft u een krachtige keuze die de richting van de komende maanden (en mogelijk jaren) van uw leven zal bepalen. U kunt de traditionele weg gaan. U kunt een advocaat inhuren, weigeren mee te werken, veel geld uitgeven, en er het beste van hopen. Of u kunt een andere aanpak proberen. U kunt samen met uw ex beslissen over de details en dan zelf de papieren indienen. Dat is goedkoper. Het is sneller. Het is beter voor iedereen.

U was misschien niet in staat om uw huwelijk te laten werken. Maar u kunt uw echtscheiding laten werken. Vechten over wat er mis ging in uw huwelijk zal het niet beter maken. En een paar kleine overwinningen behalen in de rechtbank ook niet. Jullie verdienen het allebei om verder te gaan. Dus zoek een manier om samen te werken.

Betaalbare hulp is beschikbaar

Een doe-het-zelf scheiding hoeft niet te betekenen dat u blind vliegt. Uw niet-betwiste echtscheiding gaat gepaard met deskundige ondersteuning. Wij bieden berekenaars voor alimentatie, een ouderschapsplan manager, en met onze Pro en Premium lidmaatschappen, een consult met een familierecht advocaat. Het is het beste van twee werelden: weinig stress en weinig kosten, maar met de hulp van echtscheidingsexperts.

Vechten tot de dood is niet de enige optie

Veel mensen denken ten onrechte dat ze naar de rechter moeten gaan en het moeten uitvechten als ze het niet meteen over alles eens kunnen worden. Dit is het probleem: de juridische procedure heeft de neiging om zelfs kleine geschillen uit te vergroten. Als u via advocaten praat, praat u niet met elkaar. Als u een deskundige inhuurt om te zeggen dat uw ex een ongeschikte ouder is, heeft u een oorlogsdaad begaan.

Als u samenwerkt, communiceert, het proces leert kennen en redelijke verwachtingen vaststelt, kunt u uw geschillen waarschijnlijk oplossen. En er is een belangrijke stimulans om dat te doen: door samen te werken kunt u tienduizenden euro’s besparen. U hoeft niet tot de dood te vechten.

U moet uw middelen inzetten voor wederopbouw, niet voor afbraak

De gemiddelde betwiste echtscheiding kost tussen de €5000 en €10000. Wilt u echt uw zuurverdiende geld uitgeven aan het afbreken van uw huwelijk in plaats van aan het opnieuw opbouwen van uw leven? Een breed scala aan middelen kan u helpen om van het leven na de scheiding iets groots te maken. Er zijn steungroepen, bekwame therapeuten, levenscoaches en andere deskundigen die kunnen helpen. Als je de bladzijde wilt omslaan naar een nieuw hoofdstuk, kun je je geld misschien beter besteden aan een universitaire opleiding, bijscholingscursussen, of een genezingsretraite.

Misschien bent u boos. Misschien wilt u elke rode cent die u uit uw ex of uw huwelijk kunt krijgen. Uiteindelijk moet u het opnieuw opbouwen. Waarom zou u er niet mee instemmen om met uw ex samen te werken, zodat jullie beiden verder kunnen gaan met jullie psyche en jullie financiën intact?

Uw nieuwe leven kan nu beginnen

Een betwiste echtscheiding kan jaren duren. Het is een langlopend managementproject, waarbij u als hoofdaannemer optreedt en toezicht houdt op advocaten, accountants en een stroom van deskundigen. Wilt u zich echt inschrijven voor een dure onbetaalde tweede baan? Een onbetwiste echtscheiding stelt u in staat om uw nieuwe leven nu te beginnen – niet op een ver toekomstig moment nadat u uw bankrekening heeft leeggehaald door te vechten met uw ex over een andere dag van bezoek met de kinderen of wie het China mag houden.

Ga naar deze pagina over online scheiden voor meer informatie.