Meteen naar de inhoud

4 Tips om de juiste echtscheidingsadvocaat te vinden

Als je besloten hebt dat het tijd is om je huwelijk te beëindigen, is het tijd om na te gaan denken over de volgende stap voor jou en je gezin. Met maar liefst 50% van de huwelijken die in een scheiding eindigen, is het idee nauwelijks ongewoon.

Met een eenvoudige zoektocht op het internet vind je een overvloed aan informatie en eindeloze advertenties waarin echtscheidingsadvocaten bij jou in de buurt worden voorgesteld – zoveel informatie dat het gemakkelijk overweldigend kan worden. Dus, met zoveel tegenstrijdige informatie die online rondzweeft, hoe scheid je het goede van het slechte?

Voor velen kan het een uitdaging zijn om online de juiste echtscheidingsadvocaat te vinden. Deze tips kunnen je helpen het kaf van het koren te scheiden tijdens je zoektocht naar de perfecte echtscheidingsadvocaat.

Check of je echt een echtscheidingsadvocaat nodig hebt

Het internet is fenomenaal geweest voor de verbetering van de toegang tot informatie en hulpmiddelen – waaronder de mogelijkheid om je huwelijk online te beëindigen zonder advocaten. Als jij en je echtgenoot het grotendeels eens zijn over de voorwaarden van de echtscheiding (zoals de verdeling van eigendommen of de voogdij), dan hoef je misschien helemaal niet de hulp van een echtscheidingsadvocaat in te roepen, maar kun je je de scheiding online regelen.

Selecteer je advocaat op expertise en ervaring

Het laatste wat je wilt is dat je halverwege je scheiding bent en ontdekt dat je een nieuwe echtscheidingsadvocaat nodig hebt vanwege hun gebrek aan deskundigheid of hun gebrek aan reactie op je zorgen. Bij het kiezen van een echtscheidingsadvocaat wil je iemand met wie je gemakkelijk kunt samenwerken, die het proces kent en zijn professionaliteit in de rechtszaal kan handhaven.

Neem daarom je tijd voor je een advocaat aanneemt, en maak een lijst van minstens drie kandidaten op basis van hun staat van dienst en professionele achtergrond.

Wees ook niet bang om je advocaten op de shortlist te benaderen voor een snel gesprek en eventuele eerste vragen over het proces, zoals facturering of indieningstermijnen. Dit geeft je de kans om je verstandhouding met je echtscheidingsadvocaat te ervaren.

Onderschat ten slotte de recensies en feedback van gebruikers niet. Of ze nu op de website van het bedrijf staan of op echtscheidingsforums, de ervaringen en beoordelingen van anderen die het proces hebben doorlopen geven je een ongeëvenaard inzicht voordat je die voorschotcheque uitschrijft.

Kijk naar aanvullende inhoud, zoals een juridische blog

Als je op hun website rondkijkt, onderzoek dan ook andere bronnen die ze kunnen aanbieden, zoals een juridische blog. Blogs zijn een geweldige bron van informatie en worden vaak gebruikt om advocaten te helpen hun zoekmachine rankings te verbeteren en nieuw verkeer aan te trekken.

Het soort inhoud dat op hun blog gepubliceerd wordt helpt je om firma’s aan te wijzen die goed op de hoogte zijn van plaatselijke regelgeving, actuele ontwikkelingen en familierecht. Als je je gerustgesteld voelt door de inhoud die ze op hun blogs aanbieden, is de kans groter dat je je tijdens het hele proces net zo zult voelen.

Check website op gratis intakegesprek

Het is niet ongewoon dat echtscheidingsadvocaten een gratis eerste consult aanbieden. In deze sessie streven advocaten ernaar je opties te schetsen zonder al te veel in detail te treden. Vrij vaak komt het erop neer dat je je scheidingszaak aan een advocaat schetst en advies krijgt over hoe zij de zaak zouden aanpakken in termen van financiële regelingen of voogdij.

Maak van deze gelegenheid gebruik om hen te vragen naar hun ervaring met het behandelen van soortgelijke zaken in het verleden of naar hun netwerk van ondersteunende bronnen zoals bemiddelaars, opvoedcoaches, of zelfs therapeuten.

Scheiden kan een moeilijk proces zijn, of het nu online of in de rechtbank gebeurt. Het vinden van de beste echtscheidingsadvocaat kan het proces een stuk gemakkelijker maken. Als je er toch voor kiest er online een te vinden, probeer dan deze suggesties om door de stapels echtscheidingsadvocaten te wieden. Net als bij het kopen van het juiste paar schoenen, gaat het erom de juiste pasvorm te vinden.